Over

Proeflokaal opent de poort voor jou

Proeflokaal stimuleert bewustwording over food door het organiseren van evenementen, inspiratiesessies, het organiseren van culinaire reizen en het bewerkstelligen van korte ketens. Ook bieden wij programma’s rondom jeugd en voedsel en voorkomen van voedselverspilling aan.

Wat is lokaal?

Een lokaal product past in de streek, bij de cultuur en bij de gebruiken. Voor lokale streekgerechten geldt dat de bereidingswijze gebruikelijk is in de regio en waarvan de ingrediënten merendeels uit de streek komen of in de streek gebruikt worden.

Lokaal is ook een locatie, café, restaurant, hotel o.d. waar je kunt proeven. Dat kan een huisspecialiteit zijn, een bijzonder lokaal product, of gewoon iets dat specifiek in die omgeving thuis hoort en kenmerkend is voor de locatie.

Proeflokaal is GEEN keurmerk! Het enige “keurmerk” is het eerlijke verhaal van de producent, verkoper. Het uitgangspunt is het verhaal, transparant, puur en eerlijk, verteld door de producent zelf.

Meer informatie ontvangen?